Teavitus kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu algatamise taotlusest Rakvere vallas

Rakvere Vallavalistus annab teada, et Varudi Tuulepark OÜ (registrikood 16530042) ja OÜ Männiku Teravili (registrikood 12459364) esitasid 30.05.2024  taotluse (Rakvere Vallavalitsuse dokumendiregistris Dok nr. 7-2/67-1 ) sooviga algatada vastavalt planeerimisseaduse §-le 96 lg-le 1 ja § 95 lg-le 1 Rakvere vallas kohaliku omavalitsuse eriplaneering (KOVEP) ja keskkonnamõjude strateegiline hindamine (KSH).

Varudi Tuulepark OÜ ja OÜ Männiku Teravili poolt taotletav planeeringuala hõlmab ca 3,7  km² suurust maa-ala Rakvere valla kirde osas.

Soovitakse algatada KOV eriplaneeringu, mille algatamise eesmärgiks on selgitada välja ning valida tuulepargi ja selle toimimiseks vajaliku taristu püstitamiseks sobivaim asukoht, sh tuulepargi liitmiseks elektrivõrguga ja selle teenindamiseks vajaliku elektri maakaabelliini trassikoridoride ning alajaamade alternatiivide põhimõttelised asukohad. Asukohtade valikul võetakse arvesse sotsiaalsed aspektid (sh kohalikud huvid), keskkonnamõju, majanduslikud ja tehnilised võimalused.

Asukoha eelvaliku järgselt kui välistavad tegurid puuduvad, siis soovib taotleja, et KOV eriplaneering kehtestaks eelvaliku otsuse alusel vastavalt PlanS §-le 951

Vastavalt planeerimisseaduse § 96 lõikele 31 teavitab kohalik omavalitsus eriplaneeringu algatamise taotluse saamisel avalikkust ning annab võimaluse esitada samasisulise taotluse. Taotluse esitamise tähtaeg on hiljemalt 05.08.2024.
Taotlus esitada Rakvere Vallavalitsuse e-postil vallavalitsus@rakverevald.ee või kirjalikult postiaadressil Rakvere vald, Sõmeru alevik, Kooli 2, 44305.